top of page

Familie The Toddlers
Tweetalige 
peutergroep

Bij kinderopvang Keiki Holo Holo hebben wij ook een Nederlands- Engelstalige kinderopvang groep!

Jonge kinderen leren een taal vanzelf, gewoon tijdens het dagelijks leven en het spelen. Het enige wat wij moeten doen is een taalrijke omgeving creëren en de rest gaat vanzelf! Hoe cool is het om een tweede taal te leren zonder dat je het doorhebt?!

De Engelse taal is steeds prominenter aanwezig in onze maatschappij. Zowel in het dagelijks leven als in het bedrijfsleven. Hoe fantastisch is het dan als je al een goede basis kan leggen in een periode dat het leren van een taal spelenderwijs vanzelf gaat?

Voor wie:

Voor kinderen vanaf 2 jaar. Ideaal voor expat kinderen maar ook heel waardevol voor Nederlandse kinderen die je een voorsprong gunt in de Engelse taal!

Heeft u interesse in tweetalige opvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar oud? Mail ons dan op administratie@keikiholoholo.nl met de volgende gegevens:

  • Vanaf welke datum u opvang wenst.

  • (vermoedelijke) Geboortedatum van uw kind

  • Welke dagen u opvang wenst.

Bij voldoende animo starten we een tweetalige 0 tot 4 jaar groep.

Waar:
In een geheel nieuwe zijvleugel van onze locatie in Nootdorp. Wij creëren een fijne huiselijke groep waar alles zo veel als mogelijk op kind hoogte is zodat de zelfredzaamheid gestimuleerd word. We kiezen voor bewust en duurzaam speel materiaal wat de fantasie en creativiteit prikkelt. Deze groep ligt direct aan een eigen buiten ruimte. Deze buitenruimte wordt een oase van natuurlijke Loose parts. Hier kunnen kinderen lekker scharrelen en knutselen. In de andere tuin, waar de kinderen uiteraard ook mogen spelen, kunnen zij rennen, fietsen en steppen.  In beide tuinen is een zandbak aanwezig.

Hoe:
In de praktijk zal er geen nadruk liggen op het aanleren van de talen. Het leren van de taal gaat immers vanzelf. De groep zal zich vooral bezig houden met plezier maken, spelenderwijs leren van kleuren, tellen, dagen van de week, maanden van het jaar en de seizoenen. Daarnaast zullen we werken met thema’s en zullen de kinderen al voorbereid worden op de basisschool. We leren knippen en plakken, in de kring zitten en een mooie rij maken bij het naar buiten gaan.

Eén van de grootste speerpunten in de groep zal zelfredzaamheid zijn. We hanteren het motto “help mij het zelf te doen”. Dat betekend dat de pedagogisch medewerker een coachende rol heeft waarin zij het kind stimuleert dingen zelf te doen en oplossingsgericht te werken. Daarnaast gaan de kinderen samen zorg dragen voor de groepsruimte, elkaar en de taakjes die er door de dag heen zijn. Zo zullen zij allemaal een belangrijke rol krijgen zoals een onderdeel van de tafel dekken, de vaatwasser uitruimen, hun groepsgenootjes voorzien van een snoetenpoetsdoekje na het eten of de plantjes water geven. Zo leren kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun omgeving en zorgen te dragen voor elkaar. Daar groeit je zelfvertrouwen van!

Wanneer:
Januari 2024 is de groep open gegaan.
Maandag, Dinsdag, Woensdag en Donderdag* van 7.30 tot 18.30.
*Bij voldoende animo zal de groep voor meerdere dagen open gaan dus geef gerust aan als u interesse heeft in de vrijdag.

 

Om stabiliteit en regelmaat te creëren in het taalaanbod adviseren wij uw kind voor minimaal 3 dagen in te schrijven.
 

Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar!

*Op onze peutergroepen maken wij gebruik van cameratoezicht.

IMG-20240201-WA0002.jpg
flagen_en_nl_edited.png
bottom of page