top of page
Ons Kinderdagverblijf 

Ons KDV bestaat uit drie verticale groepen en een 3+ groep. Dit betekent dat in iedere verticale groep kinderen van diverse leeftijden tussen 0 en 4 jaar zitten. De  groepen heten "Familie Lief", "Familie Knus" en "Familie Troetel". Informatie over onze 3+ groep ("Familie Ietsepietsie") hier.

Kinderen geven, vanaf de geboorte, heel goed aan wat ze willen en wat ze nodig hebben. Bij ons in het kinderdagverblijf vinden wij het belangrijk dat er naar de signalen van ieder individueel kind gekeken wordt en dat daar vooral ook op gereageerd wordt. Zo krijg je een sfeer waar je niet vanuit een strak schema werkt, maar waar de kinderen zelf het ritme aan mogen geven. Natuurlijk zijn er ook kinderen die meer sturing nodig hebben in een dagritme ieder kind is immers uniek. Wij noemen een dagritme dan ook liever een dagrichtlijn omdat er, wanneer de kinderen dit aangeven, van afgeweken mag worden.

Voor baby’s worden zo veel als mogelijk de tijden van thuis aangehouden voor slapen en eten (binnen de mogelijkheden van de groep).
Luiers verschonen doen wij op gepaste tijden, maar natuurlijk ook tussentijds, wanneer nodig. 

child_playing.jpg

Borstvoeding

Wij staan als kinderdagverblijf positief tegenover het geven van (afgekolfde) borstvoeding. De ouders kunnen verse of ingevroren porties borstvoeding meegeven of tussendoor live komen voeden. 

In overleg met de leidsters kunnen de wederzijdse wensen besproken worden wat betreft het aanleveren, het aanbieden (op verzoek), opwarmen en bewaren van de moedermelk. Dit zodat er een situatie ontstaat die voor beide partijen naar tevredenheid werkt.

borstvoeding.jpg
flower2.png
flower1.png
Galerij
bottom of page