top of page
Banner-Food1-©Madaga.png

Gezond leren eten is een belangrijke basis. Wat kinderen in de eerste jaren na de geboorte eten, levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling. Maar ook je smaakvoorkeur wordt in deze periode ontwikkeld. Hoe meer smaken je van jongs af aan leert, hoe eenvoudiger het is om later gezond te blijven eten. Met vriendjes aan tafel gaat proeven een stuk gemakkelijker. Dit maakt de kinderopvang dé plek om samen nieuwe smaken te ontdekken.

Daarom serveren wij bij Keiki Holo Holo dagelijks de warme maaltijden van Madaga. Zo heeft jouw kleine al een gezonde optie op als je hem komt halen!

Madaga kookt speciaal voor kinderen

Kinderen zijn geen mini-volwassenen als het om eten gaat. Niet alleen in wat ze nodig hebben, maar ook smaken en structuren ervaren ze heel anders.

 

Madaga kookt gezonde maaltijden die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld. Van baby tot BSO. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gezonde en verse ingrediënten. Iedere maaltijd bevat minimaal één portie groente en alle maaltijden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Heeft jouw kleine een allergie of speciale eetwens? Ook daar wordt voor gezorgd!

 

En of ze het lekker vinden? Nou en of! Alle recepten zijn getest door een panel aan kritische peuters, minimaal 80% van de kinderen likte er z’n vingers bij af!

Zien eten, doet eten!

Baby’s hebben een voorkeur voor zoete en vette smaken. De gezonde maar bittere groente, is dus écht wel even wennen. Soms moeten kinderen een smaak wel 10 tot 15 keer proeven voordat ze het lekker vinden.

 

Gelukkig weten onze pedagogisch medewerkers de kinderen als geen ander te stimuleren om tóch iedere keer weer een hapje te proeven. Maar ook het eten samen met andere kinderen blijkt erg goed te werken, wanneer de buurman een hapje probeert, volgt de rest al snel. Zo leren ze hapje voor hapje, gezonde smaken ontdekken.

Een feestje aan tafel

Natuurlijk maken we er een feestje van aan tafel! Met leuke activiteiten, liedjes en spelletjes, maken we van smaakontwikkeling een feest. Onze partner Madaga deelt ook regelmatig leuke tips voor thuis. Bekijk hun inspiratiepagina hier.

Meer weten over de maaltijden van Madaga?

Informeer bij een medewerker op de groep of neem een kijkje op www.madaga.nl

bottom of page